Van eigen gebit naar een kunstgebit

Wanneer u last heeft van pijn of van ontstekingen in uw kaak, van veel afgebroken en/of missende tanden en kiezen, dan is het soms onontkoombaar dat u toe bent aan een kunstgebit. De redenen waarom iemand een kunstgebit nodig heeft lopen zeer uiteen. In onze praktijk zijn we specialist op het gebied van eigen tanden naar een kunstgebit.

Het is geen gemakkelijke beslissing om te nemen. De overstap van eigen tanden naar een prothese is een grote stap. Uw gebit speelt niet alleen een rol in het spreken en kauwen, maar ook in uw uiterlijk, het maakt wie u bent.

Omdat ieder gebit anders is, vraagt ieder gebit een andere aanpak. Soms is een volledige prothese nodig en soms volstaat een gedeeltelijke prothese. Uw wensen worden naast de mogelijkheden die er nog zijn met uw gebit gelegd en samen wordt tot een behandelplan gekomen. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met uw uiterlijk.

Uw gebit wordt gescand met een mondscanner, gebitsafdrukken maken is daarom meestal niet meer nodig. Er kan hierdoor zelfs een nagenoeg exacte kopie worden gemaakt van uw huidige gebit, als dat gewenst is. Niemand ziet dan dat u van uw eigen tanden naar een kunstgebit bent gegaan. We kunnen de tanden echter ook aanpassen: afgebroken tanden worden weer heel, scheve tanden weer recht of gele tanden weer wit. Door de mondscan is de pasvorm van het kunstgebit ook erg goed.

Vindt u de behandeling spannend of bent u angstig? We zullen u goed begeleiden in het hele proces. Als u bij uw intake aangeeft waar uw angsten spelen dan kunnen we er goed rekening mee houden.